Lasagne met pesto, ricotta en courgette

lasagne_pesto (3K)

  • 1 flinke bos of plant basilicum (minstens 60 g)
  • 120 g Parmigiano Reggiano, geraspt
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 2 à 3 dl van je beste olijfolie
  • 1 courgette
  • 500 g ricotta
  • drupje melk
  • 300 / 400 g lasagnavellen

Maak eerst de pesto: draai de gewassen en in de slacentrifuge gedroogde basilicum met 40 gram Parmigiano, de pijnboompitten, knoflook, een snufje zout en een gulle scheut olijfolie glad.
Voeg meer olie toe als het niet meteen lukt.
Schil de courgettes met de kaasschaaf en snijd de schil in piepkleine blokjes.
Snijd de geschilde courgette in dunne plakjes.
Prak de ricotta fijn en meng er 40 gram Parmigiano door, plus zout & peper en een drupje melk om het smeuïg te maken.
Roer 4 eetlepels water door de pesto.
Vet een ovenschaal in met 2 lepels olie.
Leg er een laag goed natgemaakte lasagne in (breek ze zonodig), gevolgd door wat pesto.
Verdeel daar plakjes courgette en dan de helft van de ricotta over.
Maak weer een laag natte lasagna.
Doe er pesto op, en de gehakte courgetteschil.
Maak meer lagen, maar eindig altijd met ricotta bovenop.
Strooi de rest van de Parmezaan erover en bak een minuut of 50 in een oven op 200 °C, de eerste 20 minuten afgedekt met aluminiumfolie.

Bron: Onno Kleyn

Terug