Wilde eend met Italiaanse 'odori'

wilde_eend (4K)

Afbeelding: KNNV

  • ½ winterwortel
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • olijfolie
  • 1½ dl witte wijn
  • 1 teen knoflook (facultatief)
  • verse rozemarijn (facultatief)
  • 4 of 8 wilde-eendfilets

Snijd de wortel, bleekselderstengel en ui grof voor en draai alles samen tot grof gruis in de keukenmachine, of snijd het verder heel klein met je mes.
Pulp moet het niet worden.
Fruit het mengsel in een gulle scheut van je allerbeste olijfolie, al roerend, een minuut of vijf.
Giet de wijn erbij, voeg zout toe en draai het vuur laag.
Laat zoetjes een kwartier prutten, onder een deksel.
Wie wil heeft nog een teen knoflook toegevoegd, en misschien wat verse rozemarijn, maar nodig is het niet.
Bak de eendenfilets of wat je verder hebt bedacht rosé in een andere pan, in een minuut of vier, en serveer het een met het ander.

Bron: Onno Kleyn

Terug