Eierspaghetti met biefstuk en amandelschilfers

  • 2 eetl. roomboter
  • 2 eetl. zeer goede olijfolie
  • 250 g ossenhaas of kogelbiefstuk
  • 1 eetl. gesneden peterselie, liefst platte
  • 20 kers-smaaktomaatjes, doormidden gesneden
  • 3 eetl. geschaafde amandelen
  • 400 g eierspaghetti (of tagliatelle, geen gewone spaghetti)

Snijd de biefstuk rauw in zeer kleine reepjes of stukjes.
Verhit de olie en boter flink en bak er de biefstuk in tot de rauwe kleur verdwenen is en ze leuk bruin kleuren.
Haal het vlees meteen uit de pan; te gaar is niet lekker.
Voeg de peterselie en de tomaatjes bij het bakvet, schep één keer om en draai het vuur uit.
Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan tot ze kleuren.
Bewaar.
Kook de spaghetti al dente in water met 10 gram zout per liter.
Meng de afgegoten pasta met de saus, amandelen en stukjes biefstuk.

Bron: Onno Kleyn

Terug