Pasta met peper en pancetta

  • 5 iets dikkere plakken pancetta, in grove snippers
  • 400 g rigatoni, paccheri of penne
  • zwarte peper uit de molen, grof gemalen
  • 50 g gemalen pecorino

Verhit een koekenpan en leg er als hij heet is de snippers pancetta in.
Draai het vuur meteen uit.
Neem een nogal kleine (!) pan met water en voeg 10 gram zout per liter toe.
Kook de pasta flink al dente en roer in het begin.
Houd een kop kookwater apart en doe de afgegoten pasta bij het spek.
Zet het vuur aan en meng zeker een minuut.
Gebruik kookwater om het vochtig te houden.
Voeg ondertussen peper en kaas toe, en misschien nog wat kookwater.
Eet.
Bij heel veel pastabereidingen, zeker bij die met roomsaus, maakt kookwater het verschil tussen kleffe, klonterige ellende en iets lekkers.
O, en mengen van pasta en saus doen we in de keuken, in de pan.
Saus apart op tafel is voor Maggi-, Knorr- en Honigkokers.

Bron: Onno Kleyn

Terug