Pinda-wokdip met kip en groenten

pindawokdip (3K)

  • 400 g kipfilet
  • 250 g kleine champignons
  • 2 paprika´s (rood en/of geel)
  • 2 courgettes
  • Conimex Woksaus Zoete Soja
  • 1 beker (40 cl) Conimex Indonesische Pinda Satésaus
  • 1 pak (250 g) woknoedels
  • wokolie
  • seroendeng
Breng in een ruime pan een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Snijd de kipfilet in repen.
Borstel de champignons schoon.
Was en halveer de paprika´s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in repen.
Was en snijd de courgettes in dikke plakken en halveer ze.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje wok olie toe en wok de kipfilet 3 minuten.
Wok vervolgens de champignons, repen paprika en plakken courgette 3 minuten mee.
Voeg naar smaak (ca. 6 eetlepels) woksaus toe en wok nog 2 minuten.
Verwarm ondertussen de satésaus volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Zet op 4 grote borden een sausschaaltjes.
Schep de groenten en kip daarnaast.
Zet de wok snel terug op het hoge vuur.
Voeg een scheutje wok olie toe en wok de noedels met 6 eetlepels seroendeng 1 minuut.
Schep de noedels naast de groenten en kip.
Vul de schaaltjes met de satésaus.
Groenten en kip kunnen met een vork, satéprikkers of chop sticks in de saus gedipt worden.

Op tafel
Zet atjar tjampoer en/of kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
De paprika´s, champignons en courgettes kunnen worden vervangen door andere groenten zoals worteltjes, bloemkoolroosjes en bleekselderij.
Ook is het lekker om er frietjes bij te geven.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en Rijst-kokosdessert met rode vruchten toe.

Bron: Conimex

Terug