Paksoi met mie

  • 500 g bamivlees
  • 2 eetl olie
  • zout, peper
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g, champignons
  • 750 g paksoi
  • 400 g mie
  • zout
  • sambal
  • sojasaus

Bak het vlees in de olie al omscheppende aan alle kanten bruin.
Bestrooi met zout & peper en knijp het teentje knoflook boven het vlees uit.
Leg een deksel op de pan en laat het , vlees op een zacht vuurtje 5 minuten bakken.
Maak in die tijd de champignons schoon en de paksoi.
Snijd de champignons in plakjes en de paksoi in reepjes.
Bak champignons, en paksoi 5 minuten mee met het vlees.
Kook de mie gaar in ruim , water met zout en spoel die onder de koude kraan.
Doe de mie bij het vlees en de champignons en paksoi en laat al omscheppende bakken.
Voeg sambal en sojasaus naar smaak toe.
Geef er gebakken eieren of omelet bij en Indonesisch tafelzuur.

Bron: AGF

Terug