Delicatesse van Meritus-rund
op zijn Provençaals met een Italiaanse compote

rund2 (1K)

  • 4 stukjes uit de rundfilet van elk ongeveer 110 g
  • 2 kleine courgettes
  • 2 aubergines
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 4 tomaten
  • 100 g zwarte olijven, 100 g groene olijven
  • 1 bussel koriander
  • enkele basilicumblaadjes
  • 200 g oude Parmezaanse kaas, geraspt
  • 30 cl zeer goede olijfolie
  • 1 nootje verse boter
  • peper, fleur de sel

Kruid het vlees met peper en fleur de sel.
Bak aan beide zijden stevig aan en laat rusten.
Snijd de courgettes, paprika’s, aubergines, ui en look grof.
Dompel de tomaten even onder in kokend water, schrik af met koud water, pel en ontpit.
Snijd het vruchtvlees grof.
Hak olijven en koriander.
Bak de groenten aan in hete olie, laat even doorgaren en voeg er de tomaten bij.
Laat 3 à 4 minuten sudderen en schep regelmatig voorzichtig om.
Doe de groenten vervolgens in een vuurvaste schaal en gaar 12 minuten verder op 180 °C.
Haal de schaal uit de oven, voeg koriander en olijven toe en bewaar in de koeling, zodat de smaak van de koriander goed doordringt.
Snijd van het vlees mignonettes, vul het met het groentemengsel, leg er enkel nootjes boter op en werk af met een beetje geraspte Parmezaan en zet gedurende 4 minuten in de oven op 185 °C.
Versier met een paar basilicumblaadjes en begeleid naar keuze met bijvoorbeeld rijst of aardappelgratin.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug