Italiaanse pastasalade

  • 400 g pasta (penne)
  • 150 g Emmentaler kaas
  • 150 g rauwe ham
  • 150 g salami
  • 2 appels (Granny Smith)
  • 16 mini-romatomaatjes
  • ijsbergsla
    • voor de dressing:
  • 2 eetl. tomatenketchup
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap of azijn
  • 2 eetl. gehakte verse peterselie
  • evt. zout
  • versgemalen peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Maak intussen de dressing.
Giet de pasta af, meng met de dressing.
Laat afkoelen.
Kaas, ham en salami in blokjes of reepjes, sla heel fijn snijden.
Appels schillen en in blokjes, tomaatjes door midden.
Schep alle fijngesneden ingrediënten door de pasta.

Variaties:
Ketchup vervangen door pesto.
Peterselie vervangen door bieslook.
Azijn vervangen door basalmico.
Voeg olijven toe.
Emmentaler vervangen door (geraspte) oude kaas.

Gepubliceerd door: PM3 Receptensite

Terug