Winterse Boursin ovenschotel

vegetarisch

  • 20 cl groentebouillon
  • 20 cl halfvolle melk
  • 100 g Boursin (kruiden)
  • 100 g gemalen kaas
  • 2 tomaten

Kook de geschilde rapen en de aardappelen afzonderlijk gaar.
Snij de paddestoelen in plakken, besprenkel ze met citroensap en stoof ze gaar.
Snij de aardappelen en raapjes in plakken en schik ze samen met de paddestoelen in een vuurvaste schotel.
Maak een saus van de boter, bloem, groentebouillon en halfvolle melk.
Roer er de Boursin door.
Kruid met peper, zout, muskaatnoot en giet over de groenten.
Zet 15 minuten in een op 180 °C voorverwarmde oven.
Bestrooi met de gemalen kaas en verdeel de in blokjes gesneden tomaten over de bereiding.
Laat de kaas in de oven smelten.

Tip

De rapen kan je ook vervangen door 800 gram prei.

Bron: Kook Jij
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug