Paprika uit de oven

paprika2 (2K)

  • 4 rode paprika's
  • ½ bakje kerstomaatjes, gehalveerd
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 eetl. kappertjes
  • 4 teentjes knoflook, geperst
  • 4 takjes tijm, de blaadjes
  • 4 takjes marjolein, de blaadjes
  • 8 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. wittewijnazijn

Verwarm de over voor op 200 °C.
Meng de tomaatjes met de olijven, de kappertjes, knoflook en de kruiden.
Giet de olijfolie en azijn erbij en bestrooi met zout en flink wat peper.
Meng nogmaals goed.
Knijp flink in de tomaatjes zodat ze wat sap verliezen.
Leg de paprika's (in de lengte gehalveerd, zaadlijsten verwijdert) in een ovenschaal en vul ze met het mengsel.
Zet ze in de oven.
De paprika's zijn na ongeveer een half uur goed, of als ze aan de buitenkant beginnen te verkleuren.

Tip

Je kan noten en pijnboompitten aan het mengsel toevoegen.
Heerlijk met couscous en groene salade.

Bron: "Lekker eten", magazine van AGIS.

Terug