Pralines van foie gras in een kleedje van Meritus-rosbief op krokante toast

pralines2 (1K)

  • 12 sneetjes roze gebakken rosbief
  • 1 ganzenlever (500 g)
  • 2 tomaten
  • 1 bos raketsla
  • 100 g pijnboompitten
  • ½ mango
  • 4 schijven toastbrood
  • 10 cl balsamico-azijn
  • 20 cl olijfolie
  • peper, fleur de sel

Verwijder de galkanaaltjes van de ganzenlever.
Rol er 12 cilindertjes van van ongeveer 35 g elk.
Kruid met peper van de molen en fleur de sel.
Pak ze in in een schijf rosbief en cellofaan en bewaar in de koelkast.
Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Meng het met de pijnboompitten en de gehakte raketsla en breng op smaak met peper, zout, balsamico-azijn en olijfolie.
Snijd de mango is schijfjes.
Snijd het toastbrood in driehoeken en rooster het.
Doe met behulp van een roestvrijstalen ring een beetje van het tomaatmengsel op het bord.
Neem de ring weg en leg er een rolletje rosbief en een schijfje mango op.
Leg de toast op de rand van het bord.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug