Krokant rolletje van Meritus-rund en hoevekip,
tuinkruiden en met rode wijn opgewerkte boter

rolletje (1K)

  • 300 g filet van hoevekip
  • 600 g contrefilet van Meritus-rund
  • 4 grote slabladen
  • bieslook, basilicum, platte peterselie (fijngesneden)
  • 4 gedroogde tomaten (versneden)
  • 20 g truffelpasta (verkrijgbaar in blik)
  • 4 vellen chinees raviolideeg (verkrijgbaar in oosterse winkels)
  • 2 eiwitten
  • 2 eigelen
  • 25 cl room 40 %
  • peper, zout
    • voor de saus:
  • ⅕ fles zachte rode wijn
    (bijv. Corbières)
  • 2 kleine uien, versnipperd
  • 200 g verse ongezouten boter
  • 10 cl room 40%

Hak de kippenfilets in de keukenrobot, voeg tuinkruiden en gedroogde tomaat toe.
Als de massa homogeen is, meng er de eiwitten en de room bij.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd het rundvlees in dunne sneetjes en leg ze op een plastiekfolie.
Lepel op elke snee een beetje kippenfarce en verdeel er wat truffelpasta over.
Rol het vlees zo strak mogelijk op en stoom gedurende 14 minuten in de stoompan.
Laat minstens 2 uur in de koeling opstijven.
Leg de slabladen heel even in kokend water, verfris met ijskoud water en laat uitlekken.
Rol de vleesrolletjes eerst in een blad, dan in een raviolivel.
Bestrijk met losgeklopt eigeel en bak gedurende 5 à 6 minuten op 185 °C.
Haal de rolletjes uit de oven, laat even rusten en snijd ze schuin, zodat de kleurencombinatie zichtbaar is.
De saus: laat de rode wijn met de gehakte uien inkoken tot 3/4, werk op met blokjes koude boter, peper, zout en werk er room onder om te vermijden dat de saus schift.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug