Aardappeltjes en boontjes uit de wok met pikante eitjes

aardappeltjes_boontjes (3K)

  • 4 grote vastkokende aardappelen
  • 2 lente-uitjes
  • 250 g groene boontjes
  • 1 eetl. arachideolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 8 eieren losgeklopt
  • 1 eetl. ketjap manis
  • 1 eetl. sambal badjak
  • 4 eetl. gehakte koriander
  • peper en zout

Snijd de aardappelen in kleine blokjes, en de lente-ui en boontjes in stukken van 5 cm.
Verwarm de olie in een wok en bak alles gedurende 5 minuten.
Snipper ondertussen de knoflook en voeg toe.
Bak nog 1 minuutje.
Schep de groenten uit de wok.
Meng de losgeklopte eitjes met de ketjap, sambal en koriander.
Giet deze in de wok en laat enkele minuten bakken tot het mengsel lichtjes gebonden is.
Voeg de groenten terug toe en roer om.
Warm goed op en kruid met peper en zout.

Tip
De sambal en ketjap manis zijn typisch Indonesische smaakmakers.
Je vindt ze in de supermarkt, meestal bij de andere exotische ingrediënten zoals sojasaus en kokosmelk.

Bron: Patapas

Terug