Sweet & sour wokgroenten met gehakt en rijstsalade

sweet_sour_wokgroenten_gehakt (2K)

  • 400 g basmatirijst
  • 2 teentjes knoflook
  • 4 lente-uitjes
  • 1 citroen
  • wokolie
  • 600 g wokgroenten
    (kant-en-klaar of zelf gesneden bijv. rode ui, spitskool en worteltjes)
  • 250 g (mager) rundergehakt
  • 8 - 10 eetl. Conimex Woksaus Sweet & Sour

Breng in een pan ruim water aan de kook en kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Giet af in een vergiet, spoel met koud water tot de rijst koud is en laten uitlekken.
Pel en hak ondertussen de knoflook fijn.
Snijd de lente-uitjes in smalle ringetjes.
Pers de citroen uit.
Verwarm een wok op hoog vuur, voeg een scheutje wokolie toe en wok het gehakt met de knoflook 5 minuten.
Voeg de groenten toe en wok 4 minuten.
Voeg 7 - 9 eetlepels Conimex Woksaus Sweet & Sour toe en wok nog 1 minuut.
Meng ondertussen de koude rijst met het citroensap, de lente-uitjes en 2 eetlepels woksaus.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Verdeel de salade en de wokgroenten over 4 borden.

Op tafel
Geef bij de wokgroenten, kroepoek Java en sambal brandal.

Lekker anders kan ook
Voor een vegetarische variant van dit gerecht kun je het rundergehakt vervangen door quorngehakt.
Het is lekker om aan de rijstsalade de geraspte schil van de citroen toe te voegen.

Bron: Conimex

Terug