Zachte Bombay rijst met maïs en tomaat

bombayrijst (2K)

  • 400 g gehakt
  • 1 blikje (ca. 400 g) maïskorrels
  • 200 g extra kleine kerstomaatjes
  • 200 g gesneden prei
  • Conimex woksaus Curry Kokos
  • ketjap manis
  • 400 g rijst
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat ketjap) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat hem goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok het gehakt met 2 eetlepels ketjap 7 minuten.
Wok de prei vervolgens 3 minuten mee.
Voeg de (uitgelekte) maïskorrels en de kerstomaatjes toe en wok alles nog 2 minuten.
Voeg naar smaak ca. 8 eetlepels woksaus toe.
Schep de rijst erdoor en wok nog 2 minuten.
Schep de rijst in diepe borden of kommen.

Op tafel
Zet atjar tjampoer, sambal badjak en geraspte kokos op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen en toe te voegen.

Lekker anders kan ook
Voeg aan het gerecht 6 eetlepels seroendeng toe en vervang de prei door lente-uitjes.
Bestrooi met vers gehakte koriander.
In plaats van kerstomaatjes kunnen kleine stukjes tomaat gebruikt worden.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalen-dip en yoghurt met gebakken banaan en sinaasappel toe.

Bron: Conimex

Terug