Gegratineerde aardappelen met Ardeense ham

aardappelen_ardeense_ham (2K)

  • 1,3 kg vastkokende aardappelen
  • 200 g Ardeense ham
  • 2 dl room
  • 1 dl melk
  • 100 g geraspte mozzarella
  • 1 bosje bieslook
  • 1 zoete ui
  • 1 eetl. bonenkruid
  • peper
  • zout

Gaar de geschilde aardappelen gedurende 8 minuten in de microgolfoven en snijd ze in dunne plakken.
Neem een bakblik en leg hierin een vel boterpapier.
Verdeel hierover ¼ van de aardappelen.
Leg hierop een aantal sneetjes ham.
Snipper de kruiden en de ui fijn en strooi over de ham.
Herhaal dit tot alle ingrediënten op zijn.
Breng ondertussen de melk en room aan de kook en kruid met peper en zout.
Giet over de aardappelen.
Bak gedurende 10 minuten in een voorverwarmde oven op 230 °C.
Bestrooi daarna met de kaas en bak nog 10 minuten.
Serveer.

Tip
Vervang de room door light room voor een lichtere versie.

Bron: Patapas

Terug