Zoete sojanoedels met spitskool en abrikozen

sojanoedels2 (2K)

  • 1 spitskool
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 400 vleesreepjes
  • 100 g gezouten pinda's
  • 1 eetl. rijstwijn of sake
  • Conimex Woksaus Zoete Soja
  • ketjap asin
  • 1 pak (250 g) woknoedels
  • 5 eetl. wokolie
Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Snijd de spitskool en de abrikozen in stukjes.
Hak de pinda's grof.
Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 5 minuten.
Wok daarna de spitskool en de abrikozen 5 minuten mee.
Meng de noedels, driekwart van de pinda's en woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten.
Verdeel over 4 kommen of borden en strooi de rest van de pinda's erover.

Op tafel
Zet sambal badjak, atjar taug' en cassave kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
In plaats van abrikozen kun je rozijnen gebruiken.
Spitskool kan worden vervangen door Chinese kool en de vleesreepjes door bijvoorbeeld tofu of quorn.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf salade met gebakken mosselen en lychee-, sinaasappel en aardbeisalade toe.

Bron: Conimex

Terug