Gewokt lamsvlees met asperges, steranijs en oestersaus

lamsvlees (1K)

  • 1 gele paprika
  • 2 lente-ui
  • gemberwortel (stukje van 1 a 2 cm)
  • 150 g groene asperges mini indien verkrijgbaar)
  • 1 eetl. rijstwijn of sake
  • 500 g lamsbout in dunne plakjes (zonder vet of bot)
  • 4 steranijs
  • 5 eetl. Conimex Oestersaus
  • 1 eetl. aardappelzetmeel
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 eetl. wokolie

Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes van ca. 1 cm.
Was en snijd de lente-uitjes in schuine ringen.
Schil de gember en snijd deze fijn.
Pel de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Kook de paprika en asperges kort (ca. 1½ minuut in ruim kokend water, afgieten en koud afspoelen.
Meng de rijstwijn met het aardappelzetmeel, een eetlepel olie en de plakjes lamsvlees.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de steranijs, de gember en de knoflook, op een laag vuur circa 3 minuten (pas op: knoflook e.d. mag niet verbranden), zet het vuur hoog en voeg de plakjes lamsvlees toe en wok deze mee.
Voeg de asperges, de paprika en de oestersaus toe en wok nog 3 minuten.
Bestrooien met de lente-ui.
Lekker met basmati of pandan rijst.

Op tafel
Zet atjar tjampoer en kroepoek naturel op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
De paprika s en asperges kunnen worden vervangen door andere groenten zoals peultjes, worteltjes, ma skolfjes, shiitakes.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Aziatische garnalen-dip en Rijst-kokosdessert met rode vruchten toe.

Bron: Conimex

Terug