Speklapjes op de grill met balsamicoazijn

speklapjes3 (2K)

  • 600 g speklappen
  • 1 eetl. sambal
  • 1 eetl. olie
  • 8 eetl. balsamico-azijn (of sherryazijn)
  • snufje zout
  • snufje peper
Laat de speklapjes op kamertemperatuur komen.
Wrijf ze licht in met sambal en peper.
Wrijf de grillpan in met olie en laat de pan heet worden.
Gril de speklapjes rondom in   8 minuten gaar en krokant.
Besprenkel ze na   6 minuten met wat balsamicoazijn.
Bestrooi ze na het grillen met zout.
Lekker met gekookte rijst en roergebakken Oosterse groenten

Bijzonderheden
Speklappen zijn afkomstig van het buikspek.
Dat is de magerste speksoort.

Smaakidee
Kerrie
Peper
Ketjap
Ketoembar

Wist u dat...
Speklappen ook gegrild kunnen worden en dan minder vet bevatten?
Het randje vet en zwoerd het vlees een extra lekkere smaakt geeft?
Een speklap zowel met als zonder zwoerd verkrijgbaar is?
Er ook kant-en-klaar gekruide speklapjes te koop zijn?

Bron: Vlees.nl

Terug