Varkensschnitzelrolletjes

varkensschnitzelrolletjes (2K)

  • 4 varkensschnitzels (ongepaneerde)
  •   rode paprika (kleine)
  •   gele paprika (kleine)
  • 4 eetl. pesto (koelverse)
  • 8 plakjes katenspek
  • 50 g boter (of margarine)
  • 1 dl bouillon
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • cocktailprikkers
Snijd de paprika’s in dunne reepjes.
Spreid de schnitzels uit en bestrijk ze met pesto.
Leg de reepjes rode en gele paprika erop en rol de schnitzels stevig op.
Wikkel elk rolletje in twee plakjes katenspek en zet ze vast met cocktailprikkers.
Laat de rolletjes even liggen.
Verhit de boter in een koekenpan en bak de schnitzelrolletjes op een matig hoog vuur in 15-20 minuten rondom bruin en gaar.
Keer ze heel regelmatig.
Verwijder de cocktailprikkers.
Blus de braadboter met wat bouillon en maak de jus af met 1 eetl. tomatenpuree.

Lekker met gebakken krieltjes en een gemengde salade met kerstomaatjes en artisjokharten.

Vleestips
Schnitzels worden ‘met de draad mee’ gesneden, waardoor ze tijdens de bereiding plat in de pan blijven liggen.
Serveer gepaneerde schnitzels met een schijfje citroen.
Dat neemt de smaak van het braadproduct, dat wordt opgenomen door het paneermeel, weg.

Smaakidee
Peper
Sereh

Wist je dat...
Een varkensschnitzel net zo mager is als rosbief?
Een varkensschnitzel een dun lapje is, dat is platgeslagen? Het is afkomstig van de varkensham.
Aan   n stuk is het verkrijgbaar als fricandeau.

Bron: Vlees.nl

Terug