Spaanse roereieren

Dit Spaanse recept van roereieren met rijst en paprika is heel eenvoudig en snel te bereiden in de magnetron.
Een perfecte roerei moet een enigszins zalfachtig, glanzend aanzien hebben.

  • 1 sjalot
  • rode paprika
  • 3 eieren
  • 15 g boter
  • 3 eetl. melk
  • 2 eetl. rijst, gare
  • zout & peper

Het sjalotje pellen en fijnsnipperen.
De paprika's kleinsnijden.
De boter in de litermaat, onafgedekt, circa 1 minuut op vol vermogen verwarmen.
Het sjalotje en de paprika erdoor scheppen en onafgedekt circa 3 minuten op vol vermogen glazig fruiten.
De rijst erdoor scheppen en, afgedekt, laten staan.
De eieren met de melk, zout & peper naar smaak loskloppen, bij het groentemengsel in de litermaat schenken en, onafgedekt, circa 7 minuten op 70 procent verwarmen.
Het mengsel om de 45 seconden omscheppen tot bijna al het ei is gestold.

Terug