Romige Italiaanse pasta met filetlapjes

pasta (2K)

  • 400 g varkensfiletlappen
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 1 eetl. Italiaanse kruiden (fijngehakt of gedroogd)
  • 3 eetl. olijfolie
  • 4 tomaten (stevige)
  • 300 g penne
  • 125 g roomkaas (verse met kruiden (light)
  • snufje zeezout
  • snufje zwarte peper (versgemalen)
Snijd de varkensfiletlapjes in dunne plakjes.
Meng de balsamicoazijn, de olijfolie, de kruiden en peper naar smaak in een kom.
Laat het vlees hierin 10 minuten afgedekt marineren.
Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in repen.
Kook de penne in een in 10-12 minuten beetgaar in een pan met ruim kokend water en wat zout.
Verhit een wok op hoog vuur.
Bak het vlees op hoog vuur al omscheppend in 4-6 minuten bruin en gaar.
Schep de repen tomaat erdoor en bak deze 1 minuut mee.
Breng het gerecht op smaak met zout & peper.
Giet de pasta af en roer de verse roomkaas erdoor.
Laat de kaas al roerende smelten.
Schep de penne in vier diepe borden en schep het vlees met de tomaat erop.
Lekker met een rucolasalade.

Bijzonderheden
Haal het filetlapje voor het bakken door de bloem en bak het kort.
Zout het vlees pas na bereiding.

Smaakidee
Filetlapjes zijn lekker met pittige sauzen op basis van bijv. peper, mosterd of paprika.

Bron: Vlees.nl

Terug