Baklap met peper-limoenkruiden

baklap (2K)

  • 4 baklappen (à 100 g)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groene peper
  • 4 tomaten (tros)
  • 1 limoen
  • ½ theel. 5 kruidenpoeder
  • 2½ eetl. wokolie
  • snufje zout
  • snufje peper (versgemalen)

Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.
Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de rest in dunne ringetjes.
Ontvel de tomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil dun af en pers de vrucht uit.
Schep de ui met knoflook, de peper, de tomaat, 2 eetlepels van het limoensap, het vijfkruidenpoeder, peper en zout naar smaak en ½ eetlepel van de olie door elkaar.
Zet de tomatensalsa tot gebruik in de koelkast.
Roer het limoenrasp en 2 theelepels van het sap door de rest van de olie en roer er 1 theelepel versgemalen peper door.
Wrijf de baklappen ermee in en leg ze tot gebruik, afgedekt in de koelkast.
Rooster het vlees op het rooster boven een gloeiende barbecue in 5 - 8 minuten aan beide kanten naar wens rosé of gaar.
Bestrooi na bereiding met zout naar smaak.
Serveer met de tomatensalsa.
Lekker met geroosterde aardappelpartjes en een groene salade.

Bijzonderheden
Baklappen worden van magere rundvleesdelen gesneden.
Het vlees kan zowel gaar als rosé gegeten worden.

Smaakidee
Laurier
Kruidnagel

Wist u dat...
Baklapjes ook wel bieflapjes genoemd worden?

Bron: Vlees.nl

Terug