Zoetzure vleesblokjes met ananas en noedels

vleesblokjes (2K)

  • 1 pakje Conimex mix voor Chinese zoetzuur
  • 400 g magere varkensvleesblokjes
  • 2 rode paprika's
  • 400 g doperwtjes (diepvries)
  • wokolie
  • 1 pak woknoedels, 250 g
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje ananasstukjes, 200 g

Roer de inhoud van het zakje marinademix (uit het pakje) met 2 eetlepels olie glad.
l Voeg het vlees toe, meng het goed en laat het 15 minuten trekken.
Breng ondertussen in een ruime pan in een flinke laag water aan de kook.
Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
Pel de knoflook.
Was en halveer de paprika's, verwijder de zaadujsten en snijd ze in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en 1aat de wok goed heet worden.
Wok de blokjes vlees in 5 minuten in de droge wok.
Voeg een scheutje olie aan het vlees toe, laat dat even heet worden en wok dan de paprika 3 minuten mee.
Pers de koflook erboven uit en wok nog 1 minuut.
Voeg de doperwtjes, de stukjes ananas met sap, 2½ dl water en de sausmix (uit het pakje) toe.
Breng het gerecht al roerende aan de kook en laat 10 minuten pruttelen.
Hussel de noedels erdoor en laat ze even warm worden (je kunt de noedels er ook apart bijgeven).
Verdeel over 4 kommen of borden

Op tafel
Zet gebakken uitjes, atjar tjampoer en kroepoek naturel op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
Vervang de vleesblokjes door kip- of kalkoenfilet.

Bron: Conimex

Terug