Half gegaard gegrild tussenribstuk
jonge sla met scheutjes en enkele lijntjes vadouvanroom

tussenribstuk3 (1K)

  • Meritus tussenribstuk van ongeveer 500 g
  • 100 g verschillende soorten jonge sla en scheutjes
    (bijvoorbeeld Trevisa, Lollo Rosso, Lollo Bianco, erwtenscheutjes, bietenscheutjes,…)
  • 1 eetl. verse tuinkruiden
    (bijvoorbeeld peterselie, kervel, roomse kervel, bieslook…
  • 10 g vadouvankruiden
    (Indonesische kruidenmix met gember te verkrijgen in Oosterse winkels of in de betere supermarkt)
  • 10 cl groentebouillon
    • 1 wortel
    • 1 prei
    • een takje witte selder
    • een takje groene selder
    • tijm
    • 2 laurierblaadjes
    • 4 peterseliestengels
    • een handvol verse tuinkruiden zoals kervel, bonenkruid of oregano
  • 1 rode ui
  • ½ blaadje gelatine (geweekt)
  • 1 dl room
  • olijfolie
  • peper, zout

Groentebouillon:
Was en snijd de groenten, breng ze zachtjes aan de kook in 2 l water.
Laat 15 minuten sudderen en voeg dan de tuinkruiden bij.
Haal de pot van het vuur en laat nog 10 minuten trekken.
Zeef.

Gril het tussenribstuk naar keuze, kruid stevig met peper en zout en laat afkoelen.
Reinig en was de sla en de scheutjes, breng ze lichtjes op smaak met peper en zout en voeg de verse tuinkruiden toe.
Breng voor het opdienen op smaak met enkele druppels olijfolie.
Breng de groentebouillon aan de kook, doe er de vadouvankruiden bij en laat het geheel 10 minuten op een heel klein vuur trekken.
Giet door een fijne zeef en voeg het gelatineblaadje toe.
Meng de gelatine goed doorheen de vadouvaninfusie.
Klop de room op, maar niet helemaal stijf en vermeng eveneens met de infusie.
Breng indien nodig op smaak met peper en zout en laat rusten in de koeling.
Versnijd het tussenribstuk in mooie stukjes en schik ze op het bord, besprenkel met wat olijfolie, trek enkele lijntjes vadouvancr me en begeleid het geheel met de slascheutjes.

Bron: VLAM - Lekker van bij ons

Terug