Ragout van asperges met ham en kaas

aspergeragout (3K)

  • 16 geschilde en beetgaar gekookte asperges
  • 50 g boter of margarine
  • 60 g bloem
  • ca. ½ liter kookvocht van de asperges
  • 3 eetl. slagroom
  • peper en zout
  • 200 g gekookte ham in reepjes gesneden
  • 150 g geraspte oude kaas
  • 2 eetl. gehakte peterselie
  • vers stokbrood

De gekookte asperges goed laten uitlekken en het kookvocht bewaren.
Snijd de asperges in stukjes.
Laat de boter uitbruisen zonder te kleuren.
Voeg de bloem er aan toe en roer, op laag vuur, tot het geheel los laat van de bodem.
Laten afkoelen in de pan.
Verhit in de tussentijd het kookvocht en voeg geleidelijk aan het afgekoelde bloemmengsel (roux) toe, zodat het een gladde niet te dikke saus wordt.
Laat dit ongeveer 10 minuten zachtjes doorkoken.
Dan de slagroom, hamreepjes en geraspte oude kaas toevoegen en dit goed door elkaar mengen.
Het geheel weer aan de kook brengen en vervolgens de aspergestukken erdoor mengen.
Op smaak brengen met peper en zout.
De ragout serveren in diepe kommen, bestrooien met peterselie.
Stokbrood apart serveren.

Wijnadvies

Chardonnay Fattoria, Veneto, Italie

Succestip

Schep de ragout in een ovenschaal en bestrooi het met paneermeel of witbroodkruim en voorzie het in de oven van een krokant korstje.

Bron: Spar Succes recepten

Terug