Gepofte aardappelen met gehakt

aardappelen_gehakt (3K)

  • 1 pak Alpro® soya Fijngehakt
  • 4 grote aardappelen
  • 1 aubergine
  • 1 blik cannellinibonen
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • ½ theel. komijn poeder
  • ¼ theel. chili poeder
  • 1 pakje Alpro® soya Cuisine (kookroom)
  • Alpro® soya Bakken & Braden

Verwarm de oven op 200 °C.
Besprenkel een ovenplaat met wat zout, leg de aardappelen en aubergine erop en pof ze ca. 1 uur in de oven.
Bak de knoflook en een kwartier voordat de aardappels en aubergine klaar zijn glazig in wat soya bakken & braden.
Voeg de bonen, soya fijngehakt, komijn- en chilipoeder en soya cuisine toe.
Laat dit geheel zachtjes sudderen.
Snijd de aubergine doormidden, lepel de binnenkant eruit en voeg je het toe aan de gehaktsmoor.
Leg op elk van de vier borden een gepofte aardappel en kruis de aardappel in.
Schep de gehaktsmoor erop.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug