Surinaamse bami

  • 10 eetl. olie
  • 250 g kipfilet
  • 1 pakket bami-roerbakmix
  • 150 g doperwten, uitgelekt
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • eventueel 1 rode peper, gesneden
    (zit meestal al in het bamipakket)
  • 2 takjes selderij, fijngesneden
  • 500 g spaghetti
  • ¼ komkommer
  • zout naar smaak
  • pindasaus
  • eventueel 2 mespuntjes trassie

Olie verhitten in de wok.
Kipfilet in reepjes snijden en in de olie enkele minuten bakken tot het vlees gaar is.
Bami-roerbakmix, doperwten, tomatenpuree, pepertje en selderij hieraan toevoegen en enkele minuten roerbakken.
Spaghetti in water met wat zout bijna gaarkoken, laten uitlekken en aan het vleesmengsel toevoegen.
Alles 10 minuten op laag vuur opbakken, steeds omscheppen.
Komkommer in reepjes snijden en de laatste minuut meebakken.
Zout naar smaak toevoegen.
Serveren met de pindasaus.
Eventueel 2 mespuntjes trassie tijdens het roerbakken toevoegen.

Cecile

Dit recept heb ik ooit ergens op internet gevonden.
Ik kan niet meer nagaan waar precies, lijkt veel op Spaghettie Omoe Snesie.

Terug