New York hamburger met pesto-mayonaise

hamburger4 (2K)

  • 500 g varkensgehakt
  • 25 g rucola
  •   theel. worcestershiresaus
  • snufje zwarte peper (versgemalen)
  • 50 g boter
  • 4 broodjes (bagels of hamburgerbroodjes)
  • 1  dl olijfmayonaise
  • 3 sjalotjes (fijngesnipperd)
  • 2 eetl. peterselie (verse, fijngehakt)
  • snufje zout
  • 2 vleestomaten (in plakken)
  • 1 eetl. pesto (groene)

Verwarm de oven voor op 175  C.
Kneed in een kom gehakt, sjalot, peterselie, worcestershiresaus, zout & peper goed door elkaar.
Vorm 4 hamburgers van het gehaktmengsel.
Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak hierin de hamburgers in ca. 10 minuten rondom bruin.
Verwarm ondertussen in het midden van de oven de bagels ca. 5 minuten.
Roer in een kom de olijfmayonaise en pesto door elkaar.
Snijd de bagels open en besmeer deze licht met boter.
Verdeel de bagels over 4 borden.
Beleg elke bagel met rucola, een hamburger, tomaat en pestomayonaise.
Lekker met koolsalade en Franse frietjes.

Bron: Vlees.nl

Terug