Rundersaucijs met boontjes

voor 2 personen

  • 2 rundersaucijzen
  • 2 eetl. vloeibare margarine
  • 2 bosuitjes
  • 400 g (schoongemaakte en gebroken) sperziebonen
  • 150 g (kastanje)champignons
  • 1 blik flageolets (groene boontjes), kidneybonen of veldertjes (ca. 400 g)
  • 1 blik tomatenblokjes

Bak de saucijzen in 1 eetlepel margarine in 20 minuten gaar en bruin.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
Fruit de ringen bosui in de rest van de margarine zacht.
Voeg de sperziebonen toe met wat water en smoor de sperziebonen ca. 8 minuten.
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
Doe de uitgelekte flageolets, de tomatenblokjes met sap en de champignons bij de sperziebonen en stoof de groente in enkele minuten verder gaar.
Maak op smaak met peper en een beetje zout.
Leg de saucijzen er op.

Bron: Voedingscentrum

Terug