Knoflook-korianderrijst met kip

knoflook_korianderrijst (1K)

  • 100 g shiitake paddestoelen
  • 300 g kipfiletblokjes
  • 800 g (oosters) roerbakgroentepakket
  • Conimex woksaus knoflook koriander
  • ketjap asin
  • 300 g witte rijst
  • wokolie
  • 4 teentjes knoflook

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Pel ondertussen de teentjes knoflook en snijd ze in dunne plakjes.
Maak de shiitakes zo nodig schoon (meestal is dat niet nodig) en snijd ze in vieren of plakjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheut olie toe en wok de plakjes knoflook snel lichtbruin.
Schep ze uit de wok en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Wok in de "knoflook"olie de kipblokjes en de roerbakgroenten 8 minuten.
Wok dan de shiitake 2 minuten mee.
Schep de hete rijst en de woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok het geheel nog heel even.
Schep de plakjes knoflook erdoor.
Verdeel de knoflook-korianderrijst met kip over 4 kommen of borden.

Op tafel
Zet kroepoek naturel en sambal manis en versgehakte koriander op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Lekker anders kan ook
In plaats van kip kun je tofublokjes of biefstuk gebruiken.
Als je voor biefstuk gaat, kun je die beter even apart wokken, want dat is eerder klaar (in ca. 3 minuten) dan de groenten.
Voeg de gebakken biefstuk met de rijst toe.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Salade met gebakken Thaise mosselen en limoenkwark toe.

Bron: Conimex

Terug