Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

kalfshaas (2K)

  • 400 g kalfshaas
  • 40 g boter (of margarine)
  • 125 g roomkaas (met mierikswortel)
  • 1  dl kalfsfond (pot)
  • 100 g kerstomaatjes
  • snufje zout
  • snufje peper

Verwarm de oven voor op 160 °C.
Dep de kalfshaas droog.
Snijd de tomaatjes in vieren.
Verhit de boter.
Bak de kalfshaas op een halfhoog vuur rondom mooi bruin.
Leg de kalfshaas in een ovenschaal.
Schuif de schaal in de oven en laat het vlees in 6 minuten mooi rosé garen.
Voeg intussen de roomkaas en de fond aan het bakvet toe en breng alles al kloppend met een garde aan de kook.
Roer de tomaatjes door de saus en warm ze kort mee.
Neem intussen het vlees uit de oven, bestrooi het met peper en zout naar smaak en laat het 5 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten.
Serveer de kalfshaas met de saus.
Lekker met tagliatelle en broccoli.

Bron: Vlees.nl

Terug