Currykarbonades met frisse salade

currykarbonades (2K)

  • 4 haaskarbonades
  • 4 eetl. zonnebloemolie
  • 1½ eetl. currypasta (milde Indiase uit een pot)
  • 5 eetl. koriander (verse, fijngehakte)
  • 2 rode uien
  • 1 rode peper
  • 4 sinaasappels
  • 1 limoen
  • snufje zout
  • snufje peper
  • aluminiumfolie

Roer 2 eetlepels van de olie met de currypasta en 3 eetlepels van de koriander door elkaar en bestrijk de karbonades met het mengsel.
Verpak de karbonades in aluminiumfolie en leg de pakketjes tot gebruik in de koelkast.
Pel de uien en snijd ze in heel dunne partjes.
Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en snijd de rest in dunne ringetjes.
Schil de sinaasappels dik, vang het uitlekkend sap op, snijd de sinaasappels in dunne plakken en halveer ze.
Boen de limoen onder stromend water schoon, rasp de groene schil dun af en pers er 2 eetlepels van het sap uit.
Klop een dressing van de rest van de olie, de limoenrasp, het -sap, het opgevangen sinaasappelsap en zout en peper naar smaak.
Schep de sinaasappel met de ui, de rode peper, het limoenrasp en de dressing door elkaar.
Strooi de rest van het korianderblad erover en zet de salade tot gebruik in de koelkast.
Leg de pakketjes ± 7 minuten op het rooster boven de gloeiende barbecue en keer ze halverwege de bereidingstijd.
Neem het vlees uit de folie en laat het vlees in ± 5 minuten aan beide kanten mooi bruin kleuren.
Serveer met de salade.
Lekker met dikke frieten met knoflooksaus.

Bron: Vlees.nl

Terug