Pad Thai met mango-rode uisalade

padthai (2K)

voor 2 personen

  • 1 Conimex maaltijdpakket Pad Thai
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode ui
  • 1 limoen
  • 200 g (runder)vleesreepjes
  • 400 g roerbakgroenten
  • wokolie
  • sojasaus

Leg de rijstnoedels (uit het pak) in 2 liter water dat net van de kook af is.
Laat de rijstnoedels onder af en toe roeren 4 minuten weken.
Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Schil en snijd de mango in lange reepjes.
Pel en snijd de ui in partjes.
Rasp de schil van de limoen en pers de limoen uit.
Meng de mangoreepjes met de rode ui, het limoenrasp en sap, 1 eetlepel wokolie en een scheutje sojasaus.
Laten trekken.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes ca. 3 minuten.
Voeg de groenten en de kruidenmix (uit het pak) toe en bak deze ca. 3 minuten mee.
Voeg de rijstnoedels en wat sojasaus naar smaak toe en wok nog 3 minuten.
Voeg dan de vissaus (uit het pak) toe.
Schep de pad Thai in diepe borden of kommen en strooi er op het laatst de pindastukjes (uit het pak) over.
Geef de mango-rode uisalade er apart bij.

Lekker anders kan ook
Vervang de vleesreepjes door reepjes kipfilet of voeg met de rijstnoedels 150 g gekookte garnalen toe.
Voeg aan de mangosalade 2 eetlepels fijngehakte koriander en/of basilicum en een halve in ringen gesneden rode peper.

Op tafel
Zet gebakken uitjes en sambal op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug