Groentetaart met venkel

  • 750 g geraspte wortel
  • 750 g geraspte en gekookte bietjes
  • 850 g venkel
  • 300 g geraspte jonge geitenkaas
  • 4 eetl. mayonaise (of Hüttenkäse),
    vermengd met een mespunt (Dijon) mosterd
  • 175 g gedroogde pruimen zonder pit
  • 100 g gehakte pijnboompitten
  • 100 g walnoten peper en zout
  • springvorm (26 cm Ø)
  • huishoudplastic

Snij de wortel, venkel en bietjes in blokjes.
Blancheer ze tot ze beetgaar zijn en laat de wortel en venkel na het koken even schrikken in koud water.
Bekleed de springvorm met het plastic.
Meng de uitgelekte venkelblokjes met de gehakte pijnboompitten en het overgebleven gehakte venkelgroen.
Bedek de bodem met een laag, druk zachtjes aan en bestrijk met een dun laagje mosterdmayonaise en peper en zout naar smaak.
Strooi er vervolgens 100 gram van de geitenkaas over.
Leg hier overheen een laag wortel en een laag biet, waar de stukjes gewelde pruim doorheen zijn gemengd.
Druk de lagen steeds zachtjes aan met de hand.
Sluit helemaal af met plastic en laat de taart minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Voor het serveren keert u de taart om en versiert u hem met gehakte walnoot.

Bron: Venkel
Gepubliceerd door: De Wassende Maan

Terug