Lamshaas met gember

lamshaas (2K)

  • 400 g lamshaasjes
  • 100 g peultjes
  • 3 bosuitjes
  • 1 limoen
  • 3 cm gemberwortel
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetl. roerbakolie
  • 2 eetl. droge sherry
  • 2 eetl. sojasaus (Japanse)
  • 2 eetl. koriander (verse)

Halveer de peultjes.
Kook ze in ruim water met zout in 3 - 4 minuten beetgaar.
Spoel ze met koud water af en laat ze uitlekken.
Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.
Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de limoen uit.
Schil de gemberwortel en rasp hem fijn.
Hak de knoflook fijn.
Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook en gember zachtjes tot het gaat geuren.
Voeg de lamshaasjes toe en bak ze op hoog vuur al omscheppend in 4 - 5 minuten bruin en van binnen rosé.
Bak de bosui 2 minuten mee.
Schep de limoenrasp, 1 eetlepel limoensap, de sherry, de sojasaus en de peultjes erdoor.
Roerbak alles nog 1 minuut.
Strooi de koriander erover.
Lekker met jasmijnrijst of pandanrijst en komkommersalade met munt.

Tips
Laat de lamshaasjes vlak voor gebruik op kamertemperatuur komen.
Dep de lamshaasjes voor gebruik met keukenpapier droog.

Bron: Vlees.nl

Terug