Aubergines met mozzarella uit de oven

  • 4 grote aubergines
  • genoeg olijfolie
  • 1 klein uitje, in plakken
  • halfliterblik gepelde tomaten
  • 6 blaadjes basilicum
  • 2 bolletjes buffelmozzarella, in dunne plakken
  • 70 g geraspte Parmigiano Reggiano

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van 1 cm dik, bestrooi ze aan beide zijden met zout en zet een half uur weg.
Droog ze daarna af met keukenpapier.
Verhit olijfolie in een koekenpan en bak daar de aubergines in porties in tot ze leuk kleuren.
Leg ze op keukenpapier.
Bak de ui in een scheutje olijfolie tot hij zacht is.
Doe er de tomaten bij, druk ze stuk en laat in 10 minuten heel zachtjes tot saus prutten.
Breng op smaak met peper, zout en basilicum.
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Leg de plakken aubergine in een ovenschaal, daarop de mozzarella en verdeel er wat saus over.
Bestrooi met parmigiano.
Maak zonodig meerdere lagen.
Giet een fijn straaltje olijfolie over het geheel en bak de parmigiana 10 - 15 minuten, tot de mozzarella gesmolten is.

Bron: Onno Kleyn

Terug