Saltimbocca van konijn

saltimbocca_konijn (3K)

  • 4 konijnenfilets
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 4 minikropjes sla (little gem)
  • 1 grote, zoete ui
  • 50 g tapenade
  • enkele zwarte olijven
  • olijfolie
  • verse rozemarijn
  • peper uit de molen
  • zout

Snij elke konijnenfilet in 2 gelijke stukken.
Schep op elk stuk een theelepeltje tapenade en een halve olijf.
Verpak het in een pakje bacon.
Prik vast met een takje rozemarijn of een hout prikker.
Braad de rolletjes rondom aan in een beetje olijfolie.
Spoel de minikropjes sla, halveer ze in de lengte.
Pel de ui en snij hem in fijne reepjes.
Schik de sla in een lichtjes ingevette ovenschaal.
Leg er de konijnenrolletjes op en strooi er de uireepjes bij.
Besprenkel met 1 eetlepel olijfolie.
Zet 20 minuten in de oven, op 200 °C.

Opmerking
Lekker met puree.

Bron: Libelle
Gepubliceerd door: Lize Lorent in Kook Jij

Terug