Meritus runderhaas en couscous met gedroogde vruchten en munt

runderhaas2 (1K)

  • 4 steaks van runderhaas van 150 g elk
  • 30 cl stevige runderbouillon
  • 20 cl kalfsfond
  • 100 g couscous
  • 12 ravioli gevuld met geitenkaas
    (verkrijgbaar in delicatessenwinkels)
  • 4 blaadjes verse munt
  • takje rozemarijn
  • 50 g verse hoeveboter
  • peper, zout
  • 20 g gemengde gedroogde vruchten,
    heel fijn gehakt:
    (1 eetlepel van elke groente)
    • rozijnen
    • abrikozen
    • noten
    • amandels
    • fijngesneden knolselder
    • wortel
    • venkel
    • raap
    • kikkererwten
Meng de couscous met de gedroogde vruchten en verdeel hem over 4 diepe borden.
Leg rondom wat groenten.
Kruid de biefstukken met peper en zout en grill ze.
Kook de ravioli.
In ongeveer 1 minuut zijn ze gaar.
Versnijd de biefstukken in dikke schijven en rijg deze afwisselend met de ravioli aan een sat stok.
Voor de saus: kook de kalfsfond een paar minuten met de rozemarijn, verwijder de rozemarijn en werk er de boter doorheen.
Giet de runderbouillon rondom de couscous en laat trekken tot de couscous het vocht grotendeels heeft opgeslorpt en gaar is (1   2 minuten).
Leg hierop de brochette van biefstuk en ravioli.
Werk af met de saus en versier met enkele muntblaadjes.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug