Kalfslever met groenecurrysaus

  • beetje olie
  • 4 plakken kalfslever (of iets anders)
  • 2 à 3 eetl. groene Thaise currypasta
  • 2 dl kokosmelk
  • 100 g taugé
  • verse koriander of munt

Zet een ovenschaaltje in de oven en zet die aan op 100 °C.
Verhit een sliertje olie in een koekenpan en bak er de lever in op niet te hoog vuur.
Afhankelijk van de dikte is 2 - 3 minuten per kant genoeg.
Haal hem uit de pan, bestrooi nu pas met zout en leg in de schaal in de oven.
Roer de currypasta en de kokosmelk door het bakvet.
Laat even bubbelen tot de juiste dikte.
Giet de saus over de lever en serveer.
Erg lekker is om er een handje rauwe taugé en wat groene kruiden als koriander of munt op te leggen.
Maar een klauwtje rucola werkt ook.
Rijst en roergebakken groenten zijn er perfect bij.

Bron: Onno Kleyn

Terug