Kalfsgebraad met dragon

  • 1 kalfsgebraad van krap 1 kg, ongekruid
  • 1 volle eetl. roomboter
  • 1 eetl. olijfolie
  • 3 eetl. medium sherry
  • ⅛ l crème fraîche
  • ⅛ l slagroom
  • 3 eetl. gehakte verse dragonblaadjes,
    of 1 gedroogde

De verse dragon is te vervangen door gedroogde, maar het smaakt wel anders.

Laat de slager het gebraad opbinden met touw (niet zo’n afschuwelijk netje) en vooral niet kruiden.
Zout zelf het vlees gul en grondig.
Verhit de boter en olie in een passende braadpan en bruin het vlees aan alle kanten.
Schenk de sherry in de pan, sluit het deksel en leg een verdeelplaatje op het vuur.
Zet dat heel laag.
Laat 45 minuten garen.
Draai het vlees in die tijd een keer om.
Haal het vlees uit de pan en dek af met aluminiumfolie.
Zet het vuur hoog onder de pan en voeg de room toe.
Laat al roerend indikken tot saus.
Voeg de dragon toe en laat nog 2 minuten zijn smaak afgeven.
Snijd het vlees in dunne plakken, schik ze op een schaal en giet de saus erover.

Bron: Onno Kleyn

Terug