Lamsboutlapjes met balsamicojus

lamsboutlapjes (2K)

  • 4 lamsboutlappen
  • 3 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g boter (of margarine)
  • 2 theel. tijm (verse)
  • 2 eetl. balsamicoazijn
  • ½ pot fond (± 38 cl)
  • snufje zout
  • snufje peper

Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.
Pers de knoflook.
Dep de lamsboutlapjes droog met keukenpapier en bestrooi het vlees met peper.
Verhit de boter in een koekenpan en bak hierin de lamsboutlapjes in ± 8 - 10 minuten per zijde goudbruin en net gaar.
Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
Voeg de sjalotjes, de knoflook en de tijm aan het braadvet toe en fruit deze op middelhoog vuur ± 1 minuut.
Blus het braadvet af met balsamico-azijn en fond.
Kook de jus op hoog vuur in.
Breng de jus op smaak met zout en zeef de jus.
Lekker met risotto en courgette.

Bron: Vlees.nl

Terug