Moamb  *

moambe (2K)

  • 4 kippenbouten
  • 4 bananenbladeren
  • 8 kleine rode bakbananen
  • 1 l palmolie (of sojaolie)
  • 12 rode chilipepers
  • 20 g suiker
  • peperen zout
  • paprikapoeder

Kruid de kip met peper, zout en paprika poeder.
Spreid de bananenbladeren uit, de grote mogen gehalveerd worden.
Leg op elk blad een kippenbil, verdeel er de pepers over en vouw de bladeren dicht.
Schik de bladeren in een ruime kookpot, overgiet het met de warme palmolie en laat het geheel zo'n twee uur zachtjes sudderen.
Pel de bananen, halveer ze en bak ze met een weinig boter in een pan met anti-aanbaklaag.
Bestrooi ze met suiker en laat de suiker carameliseren.
Neem de bananenpakketjes uit de pan, laten uitlekken en afdeppen met keukenpapier.
Leg op elk bord een bananenblad, vouw het een beetje open en schik er de gebakken bananen naast.
Serveer met aardappelpuree.

Tip
*) Afrikaans gerecht dat in bananenbladeren word gekookt.
De rode banaan heeft een lengte van ongeveer 12 cm.
De schil is groen-rood tot rood van kleur.
Het vruchtvlees is creme tot lichtroze van kleur.
Qua smaak heeft de vrucht veel weg van een gewone fruitbanaan.
De vrucht wordt zowel rauw als gebakken geconsumeerd.
De meeste rode bananen worden aangevoerd uit Indonesie.
Bananenbladeren worden verkocht in toko's (Aziatische winkels).
Als je ze echt niet weet te vinden kan je ze vervangen door bakpapier.

Bron: KIP lekker

Terug