Gewokte mie met worstjes en bloemkool

mie3 (2K)

  • 1 bakje Conimex Boemboe voor Sajoer Tjampoer
  • 1 blikje (ca. 400 g) party knaks (borrelworstjes)
  • 1 bloemkool
  • 1 zak Chinese eiermie
  • wokolie

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout) aan de kook.
Voeg de mie toe aan het kokende water en kook deze in ca. 4 minuten gaar.
Trek de mie na 1 minuut koken met 2 vorken los en roer tijdens het koken nog even om.
Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.
Was en verdeel de bloemkool in roosjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de bloemkoolroosjes 5 minuten.
Roer er de boemboe en 2 dl water door en laat het geheel 5 minuten pruttelen.
Schep de mie en de uitgelekte party knaks erdoor en goed laten doorwarmen.
Schep de gewokte party knaks in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook
Vervang de bloemkool door broccoli of 800 gram gebroken sperzieboontjes.
Gebruik in plaats van cocktailworstjes in plakjes gesneden rookworst, uitgebakken spekblokjes of reepjes gerookte kipfilet.

Op tafel
Zet kroepoek maturel op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bron: Conimex

Terug