Fruitfilet met asperges

fruitfilet_asperges (3K)

  • 4 Alpro® soya Fruitfilets
  • 12 witte asperges
  • 1 kg Opperdoezer ronde aardappelen
  • 150 g lamsoren of zeekraal
  • 2 takjes mint
  • suiker
  • zout
  • Alpro® soya Minarine (of andere smeerboter)
  • Alpro® soya Bakken & Braden

Was de aardappelen en kook ze in zijn geheel in zout water, ca. 20 minuten tot ze gaar zijn.
Schil de asperges en verwijder 1cm van het uiteinde.
Leg de asperges in een lage, brede pan met koud water zodat ze net onder staan, met 1 theelepel zout, een snufje suiker en een eetlepel minarine.
Bedek het geheel met keukenpapier en breng het aan de kook.
Laat het 3 minuten pruttelen en zet dan het vuur uit, maar laat de asperges in het kookvocht zitten om door te garen.
Bak de fruitfilets 4 minuten om en om in een scheut bakken & braden.
Bak de lamsoren 2 minuten in een braadpan.
Schil de aardappels, en voeg er 1 eetlepel minarine, gemengd met de gehakte muntblaadjes, aan toe.
Zo ontstaat er vanzelf een heerlijke mint-dressing.
Leg eerst de 3 witte asperges op het bord, gevolgd door de fruitfilet, lamsoren en aardappelen.

Bron: Andy McDonald
Gepubliceerd door: Alpro soya

Terug