Kokosrijst met rozijntjes, appel en ham

kokosrijst (2K)

  • 2 appels
  • 75 g rozijntjes
  • 400 g geraspte wortel
  • 1 pakje romige kokosmelk
  • 200 g hamblokjes
  • 400 g rijst
  • wokolie
  • 1 theel. kerrie djawa

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar.
Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan.
Wel de rozijnen in wat lauw water voor ongeveer 5 minuten. Uit laten lekken.
Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in stukjes.
Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
Voeg een scheutje olie toe en roerbak de stukjes appel, ⅔ van de geraspte wortel en de kerrie ca. 3 minuten.
Voeg de kokosmelk toe en laat 2 minuten zachtjes pruttelen.
Voeg de uitgelekte rozijntjes, de hamblokjes en de rijst toe en roerbak nog 2 minuten.
Schep de kokosrijst in diepe borden of kommen en bestrooi met de rest van de geraspte wortel.

Lekker anders kan ook
Vervang hamblokjes door in kleine stukjes gesneden kipfilet.
Roerbak deze eerst 8 minuten en voeg dan pas de appel etc. toe.
Bestrooi de kokosrijst eventueel met wat seroendeng of fijngehakte walnoten.

Op tafel
Zet atjar en geraspte kokos op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Zet een compleet menu op tafel
Lekker vooraf Indiase maïskoekjes met dip en toe Aziatische vla-flip.

Bron: Conimex

Terug