Gevulde lamsbout

lamsbout2 (2K)

  • 500 g lamsbout (zonder been)
  • 2 eieren (L)
  • 6 eetl. broodkruim (vers)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetl. pijnboompitten
  • 40 g Parmezaanse kaas (vers, geraspt)
  • 1 eetl. basilicum (fijngehakt)
  • 3 tomaten (zongedroogde, kleine)
  • olijfolie
  • snufje zout
  • snufje peper

Verwarm de oven voor op 200  C.
Bestrooi de lamsbout met zout & peper.
Meng de overige ingredi nten (behalve de olie), vul er de ruimte mee waar het bot heeft gezeten.
Steek houten prikkers in de lamsbout of naai deze met keukengaren dicht.
Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en braad het kort aan in een braadpan op een hoog vuur.
Laat de bout vervolgens nog 75 minuten in de oven verder gaar braden.
Lekker met krieltjes en gesmoorde courgette met tomaat.

Bron: Vlees.nl

Terug