Pralines van Meritus ‘filet américain’ en fijne kruiden

filetamericain (1K)

  • 300 g Meritus-biefstuk
  • 2 eetl. mayonaise
  • enkele druppels worcestersaus
  • 1 eidooier
  • 1 sjalot
  • 24 plakjes Filet d’Anvers, of een andere soort gerookt rundvlees
    • 2 eetl. gehakte verse kruiden zoals
  • peterselie
  • bieslook
  • kervel
  • dragon
  • basilicum
  • munt
    • voor de garnering
  • 2 aardappelen (bintjes)
  • 24 olijven
  • 50 g zacht gedroogde tomaten
  • truffel (facultatief)
  • kaviaar (facultatief)
  • busseltje notensla
  • peper en zout

Hak de biefstuk fijn met het mes.
Meng het met de eidooier, de verse kruiden, het gesnipperd sjalotje en de mayonaise.
Breng op smaak met peper, zout en worcestersaus.
Draai 24 bolletjes van de filet américain en verpak ze in de plakjes filet d’Anvers.
Snijd de aardappelen in dunne plakjes als voor chips.
Pocheer de plakjes een 5-tal minuten in licht gezouten water.
Snijd de olijven in plakjes.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier en spreid de helft van de aardappelplakjes hierover uit.
Beleg de plakjes met ringetjes olijf en bedek met een tweede plakje aardappel.
Laat in de oven drogen op 80 °C tot ze goudgeel en knapperig zijn.
Snijd ze, indien gewenst, in mooie repen of laat ze heel.
Was en droog de sla en verdeel ze over de borden.
Schik per bord 6 américainpralines op.
Werk elke praline afwisselend af met een lepeltje kaviaar, een schijfje truffel en een reepje gedroogde tomaat.
Garneer met de aardappelchips en serveer onmiddellijk.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug