Hopscheuten met gemarineerd Meritus-vlees op een soya-aardappelsausje

hopscheuten (1K)

  • ½ l bruine fond
  • 300 g aardappelen,
    geschild en in stukken gesneden
  • verse tuinkruiden: dille, bieslook…
  • peper, zout
  • 500 g rosbief
  • 100 g hopscheuten of sojascheuten
  • citroensap
  • japanse sojasaus
    • voor de marinade
  • 4 eetl. olijfolie
  • takje verse basilicum
  • sap en schil van 1 limoen
  • 1 eetl. bruine suiker
    • voor de mousseline
  • 2 eigelen
  • 5 cl water
  • 5 cl citroensap
  • 100 g geklaarde boter
  • 100 g slagroom

Kruid de hoppescheuten met peper en zout en besprenkel ze met wat citroensap.
Blancheer ze kort, zodat ze nog mooi krokant blijven.
Kook de aardappelen in een beetje bruine fond, pureer ze en breng ze op smaak met sojasaus en peper.
Leng verder aan met de fond tot je een mooie gladde dikke saus krijgt.

Marinade

Meng alle ingrediënten en breng op smaak met peper en zout.
Laat het vlees hier gedurende 24 uur in marineren.

Mousselinesaus

Klop eigelen, water en citroensap op ‘au bain-marie’, voeg er straalsgewijs de geklaarde boter bij.
Spatel er de licht opgeslagen room onder en breng op smaak met peper en zout.
Snijd het vlees in dunne plakjes en leg dit op een warm bord.
Lepel in het midden een beetje aardappelsaus en leg er de hoppescheuten op.
Nappeer de hop met de mousselinesaus en garneer met dille en bieslook.

Bron: Het Recept Van De Week

Terug