Zoete sojarijst
met paddestoelen, knapperige groenten en pinda’s

zoete_sojarijst (3K)

voor 2 personen
  • 200 g witte rijst
  • 40 g gezouten pinda’s
  • 300 g gemengde paddestoelen
  • wokolie
  • 1 wokgroentepakket (400 g)
  • 6 eetl. Conimex Woksaus
  • Indonesische zoete soja

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Hak de pinda’s grof.
Maak de paddestoelen schoon.
Laat kleine paddestoelen heel en snijd grote in stukken.
Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de paddestoelen en de groenten ca. 5 minuten.
Voeg de woksaus toe en schep vervolgens de rijst en pinda’s erdoor.
Schep de zoete sojarijst in 2 kommen of op borden.

Variatie
Vervang de gemengde paddestoelen door shiitakes.
Gebruik cashewnoten in plaats van pinda’s.

Op tafel
Zet voor een pittig accent sambal oelek op tafel.

Bron: Conimex

Terug